- Forside
- Hund
- Hundefoder
- Seniorfoder
Seniorfoder
Har din hund nået sin bedste alder, så er det måske tid til at skifte til senior hundefoder. Hundefoder til hunde, der har nået 3/4 af deres forventede levetid anbefales at skifte over til seniorfoder. Seniorfoder indeholder alle de rigtige tilsætningsstoffer for led og muskler, så din hund kan have sine bedste dage til trods for sin høje alder.
Nyt livsstadie = Nyt foder for seniorhunde
Når din hund rammer sit seniorliv, skal der ske nogle ændringer i forhold til foderet. Din hund har ikke længere de samme ernæringsbehov, som i dens yngre dage, men derimod nogle helt andre behov. Din seniorhund bliver mindre modstandsdygtig når det kommer til at bekæmpe infektioner og alle former for stress. Derfor er det utrolig vigtigt, at din ældre hund får den næring, som den har brug for. Hvis du fodrer din hund med det rigtige foder i den rigtige mængde, kan det udskyde en række sygdomme og alderdomsskavanker.
Hvornår skal du skifte til seniorfoder?
Alt efter race og størrelse, begynder en hund at komme i seniorkategorien når den rammer de 5-7 år. Du kan stadig give din hund et sundt og langt liv selvom den har ramt den sidste del af livet, så længe du fodrer korrekt. Ligesom en hvalp skal have en god start på livet, så skal en seniorhund også have en god slutning.
Hvordan er seniorfoder sammensat og hvilken indflydelse har det?
Det har taget mange års forskning i seniorhunde, for at finde den rette sammensætning af seniorfoder. Det er vigtigt, at seniorfoderet er velsammensat og har de ingredienser, vitaminer og mineraler den ældre hund har brug for. Når hunden får det rette foder i den rette mængde, får den automatisk det næring og de antal kalorier, som den har brug for.
Seniorfoder indeholder letfordøjeligt protein, færre kalorier, mindre salt og øgede antal af fibre, mineraler og vitaminer.
Nu når ingredienslisten er så vigtig i forhold seniorhunden, hvilken indflydelse har det så på hunden?
Det ideelle foder er med til at bestemme hundens almene sundhed. Det rigtige seniorfoder påvirker hundens fordøjelse, pelskvalitet og fysiske velvære positivt.
Proteinerne skal være af høj kvalitet og have en høj fordøjelighed. Den høje fordøjelighed er med til, at der kommer færre affaldsstoffer i hundens krop. Affaldsstofferne udskilles, og det beskytter og skåner derfor lever og nyrer. Den øgede mængde fibre, er med til at holde hundens fordøjelse i gang og nedsætter risikoen for overvægt hos hunden. Det er vigtigt at undgå en overvægt hund, da overvægt er hårdt for hundens knogler og led, som i forvejen kan være belastet grundet hundens alder. For at undgå, at den ældre hunds muskulatur svækkes, anbefales det, at der er minimum 30% protein i foderet.
Vitaminindholdet er tilpasset den ældre hund, så de biologiske processer forløber normalt.
Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer er med til at holde hundens hud og pels sund og flot, samt det styrker hundens immunforsvar.
For at bevare sund brusk og gode led, er der tilsat ekstra glucosamin, som smører leddene, holder brusken sund og formindsker symptomerne af slidgigt.
Foderskiftet fra voksenfoder til seniorfoder
Når du skal skifte fra hundefoder til seniorfoder, er det vigtigt det ikke sker på én gang. Du bør hellere lave en mere glidende overgang, så den ældre firebenede makker vænner sig til det nye foder. For at få den mest vellykkede overgang, kan du gradvist skifte foderet ud på 4-7 dage. Start med at blande noget af seniorfoderet over i hundens nuværende hundefoder, og derefter gradvist øge mængden, så der til sidst kun er det nye seniorfoder tilbage.
Er seniorfoder kun for seniorhunde?
Bare fordi det bliver kaldt seniorfoder, er det ikke ensbetydende med, at det absolut kun er de ældre hunde der kan spise foderet. Seniorfoder minder nemlig rigtig meget, om det foder som er lavet til overvægtige hunde, da begge typer af foder indeholder færre kalorier.
Har du derfor en hund som er overvægtig, og som har lidt problemer med knogler og led, så kunne seniorfoder være en mulighed til din hund.