Nej, din hund må ikke få julemad

Duften af and og rødkål spreder sig og den gode stemning er i fuld sving. Det er vi ikke alene om at synes. Hunden, hvis lugtesans er markant bedre end vores, kan også dufte de lækre dufte der er, og det kan da også være fristende at servere et stykke and med sovs og kartofler til hunden. Eller hælde andefedt over hundens tørfoder. Men hold lige igen på den fede julemad til din hund. Selvom det er gjort i den kærligste mening, så har din hund ikke godt af fed mad. Din hund risikerer at blive alvorligt syg, hvis den får fed julemad i store mængder. Hvis din hund har fået for meget fed mad kan det bl.a. ses ved at din hund får diarré og opkast. Men det kan gå endnu værre, for din hund kan nemlig også risikere at få betændelse i dens bugspytkirtel. Også selvom det kun har været en enkelt aften din hund har fået fed julemad. En betændt bugspytkirtel er meget alvorligt - ja faktisk livstruende. Reagér derfor hurtigt, hvis du har mistanke om, at din hund har fået betændelse i dens bugspytkirtel. Det du skal være opmærksom på omkring din hund og betændelse i bugspytkirtlen, er om din hund er sløv, ikke gider at spise og om den har feber, da det er nogle af de typiske tegn.

En hund med betændt bugspytkirtel kan også finde på at lægge sig i en form for bedestilling, som er når hunden lægger sig ned på sine forben med overkroppen helt nede ved jorden og bagpartiet oppe.

Hvis du vil forkæle din hund med et ben juleaften, så husk en god regel der hedder, at din hund ikke må få ben der starter med “F”. Altså fisk- , fugl- og flæskeben.

Chokolade er et stort NEJ for din hund

Slik og chokolade hører oftest hyggen til, og det bliver som regel også serveret om aftenen mens alle sidder og hygger sig med gaver og god stemning. Ødelæg derfor ikke den gode stemning ved at give din hund slik og chokolade. For selvom det er jul, og du gerne vil være sød mod din hund, så er chokolade og slik altså stadig et kæmpe stort nej, når det gælder din hund. Chokolade er giftigt for din hund, og den risikerer at få chokoladeforgiftning, hvis den indtager chokolade. Chokoladeforgiftning er en alvorlig ting, og din hund kan dø af det. Lad os derfor hurtigt blive enige om, at chokoladen bliver uden for hundens rækkevidde, og kun serveres til mennesker, så alle kan få en god jul.

Ligeledes gælder det med småkager og småkagedej. Det er hører heller ikke til i din hunds mave!

Hundevenlig julemad

Du kan sagtens forkæle din hund lidt ekstra i julen, og du kan også sagtens gøre det på en god måde. Køb et lækkert kødben eller forkæl din hund med nogle gode hundegodbidder, som den helt sikkert også vil elske, og som ikke er skadeligt for den. Og hvis du gerne vil servere noget med and til juleaften, hvorfor så ikke prøve nogle godbidder med andesmag?

Der er ingen, der gider at have besøg af dyrlægen juleaften. Tænk derfor over, hvad der er godt for din hund, og vær opmærksom på, at dine gode intentioner med julemaden til din hund faktisk kan skade den og i værste tilfælde koste den livet.

Ellers er der kun tilbage at ønske jer alle en glædelig jul!