Hvornår skal du vælge hvalpefoder og juniorfoder?

Hundefodermarkedet er i konstant udvikling. Der bliver ikke kun lanceret flere og flere produkter med forskellige tiltag, der bliver også tilføjet nye kategorier.

For bare få år siden kunne man inddele foderet i 3 klasser, hvalp-, voksen- og præstationsfoder. Men i dag findes der mange forskellige inddelinger, der hver især lover noget forskelligt. De fleste tørfoder producenter inddeler foderet i hvalp, junior, voksen, senior, præstation og overvægt. Det er bare endnu et kirsebær på toppen af forvirring, når det kommer til det rigtig valg af hundefoder. 

Vi møder rigtig mange, der spørger, hvornår skal man bruge hvalpefoder og hvornår skal man skifte til et junior produkt - og skal du overhovedet skifte til junior? 

Grunden til, at du overhovedet skal vælge hvalpefoder er for at give de nødvendige næringsstoffer, som er med til at sikre en optimal vækst, muskelopbygning og skeletstruktur. Men der er forskel på om din hund på et år skal vokse fra 200 gram til 4 kilogram eller den skal vokse 500 gram til 85 kilogram. 

Det giver mening for alle hunde at være på hvalpefoder, men vores råd er at skifte til juniorfoder, når den største vækstfase er løjet lidt af. For små racer er det omkring 7 måneders alderen og for store racer bør man kigge på det allerede fra 5 måneders alderen. 

Juniorfoder er lavere på fedtprocent end hvalpefoder, hvorfor man skal skifte til det, når den vilde vækstfase er forbi. Så mindsker man risikoen for at få en overvægtig hund og de senfølger, der kommer med det.