Størrelsen på din hund kan afgøre, hvilket slags foder den skal have. Store hunde har særlige behov, da deres knogler og led belastes mere, da de naturligvis vejer mere. En stor hund har som regel brug for en større mængde mad, og det er derfor vigtigt, at din store hund får den rette fodersammensætning. 

Den rigtige kost er særlig vigtig, hvis du har en hund der tilhører den store race. En stor race er som udgangspunkt stor, når hundens voksenvægt er over 25 kg. Det kan fx være:

  • Schæferhund 
  • Berner Senne
  • Dalmatiner 

Korrekt afbalanceret hundefoder vil sikre din hund den optimale mængde næring, som den har brug for. 

Hundefoder med lavt fedtindhold

Hunde der i forvejen vejer mere skal gerne undgå at tage på i vægt, da det vil belaste hundens led og knogler yderligere. Forbrændingen hos store hunde er ikke nær så høj, og det kræver derfor, at hundefoderet har et mindre fedtindhold. Råfedtindholdet er som oftest mellem 12-14% i hundefoderet til store racer, sammenlignet med 16-20% fedtindhold til små hunderacer. 

Pleje til din hunds led og knogler 

En stor hund vokser hurtigt i en tidlig alder. For at sætte det i et perspektiv, så vokser en stor hund ligeså meget på 12-18 måneder, som et menneske går på 16-18 år. Derfor er det vigtigt, at den får det rigtige foder fra start. Hunden kan udvikle forskellige knoglelidelser, hvis den ikke får den ernæring, der skal til at understøtte den hurtige vækst. bliver korrekt foderet. Derfor skal du starte allerede fra hvalp af. 

Vi kan ikke ændre på, at hundens knogler og led bliver belastede mere grundet hundens størrelse. Men du kan hjælpe med at pleje knogler, led og brusk via hundefoderet. Foder til store hunderacer indeholder glukosamin og chondroitin, som er naturlige kilder der bl.a. hjælper med at vedligeholde hundens brusk, knogler, muskler og led.

Glukosamin og Chondroitin til hunde

Glukosamin er et naturligt stof, som er med til at pleje knogler og knogleled. Som tidligere nævnt findes glukosamin som ingrediens i hundefoder til store hunde, men det findes også som kosttilbud. Glukosamin er hverken skadeligt eller vanedannende for hunden, så du kan trygt vælge at give din store hund glukosamin som kosttilskud. 

Glukosamin fungerer vældig godt sammen med Chondroitin. Chondroitin er ligeledes et naturligt stof, som hjælper på hundens brusk, da der oplagres tilstrækkelig med væske. 

Det hjælper til, at hundens brusk forbliver elastisk og giver den støddæmpende funktion, som er vigtig. 

Hundefoder til din store hund der skal præstere

For at din hund kan præstere dens bedste, så kræver det også at den får det bedste hundefoder at præstere på. Hundefoder der er rig på proteiner og naturlige ingredienser, er optimalt for at din hund får mulighed for at yde sit bedste. Med Profine Adult Large Breed, får din hund den bedste næring, som giver den muligheden for at præstere dens bedste. 

Fodermærker til store hunderacer

Du finder mange forskellige mærker af hundefoder til store hunderacer på Simbasfoder.dk

Vi har bl.a.:

  • Arion 
  • Brit Premium
  • Carnilove 
  • Essential 
  • Quattro 
  • Sams Field