Ligesom store hunderacer har deres næringsbehov, så har små hunderacer også særskilte næringsbehov. En lille hunderace har en voksenvægt  fra 0-10 kg. Små hunde har en tendens til at have sart mave, og de har brug for flere kalorier per. kg. end de store hunde. Desuden skal mindre hunderacer ikke have samme mængde mad for at blive mætte. Derfor har hundefoderet til små hunde et højere energidensitet, hvilket betyder de får flere kalorier i en mindre mængde foder. 

Udover at sammensætning af foderet er anderledes, så er størrelsen på foderpillerne naturligvis også forskellige. De er tilpasset mindre hundes behov, hvorfor du vil opleve, at de er mindre. På den måde er du sikker på, at din hund ikke får noget galt i halsen.

Se nederst på siden, hvilke mærker der har en small breed variant til din hund. 

Høj forbrænding og lavt blodsukker

Din lille hund har en høj forbrænding, da de går ‘’længere’’ end sine store venner. 2 km for en lille hund er nemlig meget længere for dens lille krop end for en stor. Hvis hunden ikke får den nødvendige mængde sukker og fedt gennem kosten, kan den derfor hurtigt risikere at få lavt blodsukker.

Dog bør du ikke bare fodre den mere mad, da den så har tendens til overvægt. Specielt, hvis du fodrer din hund med kalorieholdig Small Breed foder.

Det er faktisk muligt at sammenligne børns forbrænding med en mindre hunderace. De bevæger sig langt mere sammenlignet med en voksen - men for meget mad gør dem hurtigt overvægtige og af den årsag er små hunde langt mere sarte overfor overvægt eller lavt blodsukker. 

Hvad spiser små hunde?

Små hunde har oftest et længere liv end store hunde. I takt med at hunden bliver ældre, så ændrer behovet for næring også. Det samme gør det for os mennesker. Vi bevæger os mindre og derfor skal vi også have mindre eller mere kalorieholdig mad.

En god idé er derfor at skifte til foder med mindre fedt, hvilket sagtens kan være bestemt efter størrelse. Men noget andet du også bør kigge efter er Glukosamin. Uanset race, så falder din hunds evne til at lave hyaluronsyre, som er med til at smøre led og bruskceller. Hyaluronsyre er noget kroppen producerer fra Glukosamin. Du kan selv tilsætte det eller købe foder, hvori det allerede er tilsat.

Vigtig er det dog, at din lille hund ikke får et for højt kalorieindtag, da chancen for overvægt stiger eksponentielt med alderen.

En aktiv lille hund

Har du en lille hund, som er meget aktiv i form af jagt, agility eller lignende, så har hundefoderet en endnu større betydning. For at din hund kan præstere optimalt, er det vigtigt den får den rigtige ernæring. Protein er nøgleordet i sådanne tilfælde. Profine Adult Small Breed er en sand vinder, hvis du gerne vil give din hund det mest optimale hundefoder i en travl tid, hvor din hund skal præstere på topniveau. 

Vær opmærksom på tænderne

Det sidste du skal huske, når du fodrer din lille hund, er dens tænder. Det skal du naturligvis uanset, hvilken hund du har. Men mindre hunde har mindre tænder, som lettere kan knække og dermed give tandkødsproblemer. Da foderet ligeledes er mindre, kan de nemmere sluge det og dermed får de ikke tygget på det. Da de ikke tygger på maden i samme stil, som store hunde gør, kan der opstå tandsten. De tandsten skal forebygges - eksempelvis med tyggeben, hjortegevir eller med SwedenCare PlaqueOff.

Hvilke mærker har Small Breed foder til små hunde?

Du kan købe følgende mærker hos Simbasfoder.dk, som passer til små hunderacer:

  • Sams Field
  • Profine
  • Arion
  • Brit Care
  • Brit Premium
  • Carnilove
  • Essential
  • Eukanuba
  • Naturea